Aankomen op een gezonde manier

Aankomen op een gezonde manier

Je leest op Krachttrainingonline.nl best veel over afvallen, maar helemaal niet zoveel over AANKOMEN. Veel dames, maar ook heren hebben moeite met aankomen. Ze vinden zichzelf niet zwaar genoeg, en zijn van mening dat een paar kilo’tjes erbij zeker niet verkeerd is. Vel over been is nu ook niet het ideaalbeeld van de gemiddelde mens. Ik laat je exact weten hoe je gaat aankomen op een gezonde en verantwoorde manier.

Patat en snoep

Laat patat en snoep maar achterwege. Ik lees vaak verhalen in de trend van “ik eet veel snoep en patat, maar ik kom helemaal niets aan!” Dit soort voeding is pure rommel, en zal je lichaam geen goed doen. Je komt er niet van aan als je al mager bent, en je wordt er dik van als je op een normaal gewicht zit. De wereld is oneerlijk.Qua voeding zal je toch echt moeten gaan kijken wat je per dag nodig hebt, en wat je verbruik is. Met dit voedingsschema kan je berekenen wat je per dag nodig hebt. Ga hier een dikke 20 tot 25% boven zitten. Je moet ruim voldoende eten, 6 tot 8 keer per dag. Ontbijten is een echte must! Ontbijten met havermout, brinta of een paar sneeën brood. Als je wilt aankomen moet je gaan ontbijten, ook al krijg je in de ochtend ‘niets door je keel’. Ik kan mij niet voorstellen dat een vloeibaar goedje als brinta er in de ochtend niet inglijd. Mocht je problemen hebben met je eetlust, don’t worry! Door 6-8 keer per dag te eten gaat je lichaam op een gegeven moment ‘vragen’ om eten. Eet om te wennen kleine dingen om de paar uur. Een banaan, een stuk ontbijtkoek, een broodje.. als je maar ieder eetmoment iets eet. Wil het totaal niet lukken je eetlust op te wekken, probeer dan eens Fenegriek, dit bevordert je eetlust in een paar weken.

Trainen om aan te komen

Het is misschien een kromme gedachte, maar je zult moeten trainen om aan te komen. Ga trainen met losse gewichten, dus dumbbells en halters. Op deze manier kweek je spiermassa en zal je niet alleen zwaarder worden maar ook meer ‘vorm’ krijgen in je lichaam. Het trainen zal je ook helpen om je eetlust op te wekken, je lichaam gaat namelijk meer voedingsstoffen vragen. Cardio zoals fietsen en hardlopen is uit den boze. We willen aankomen, niet afvallen!

Aankomen met een shake

Als je bovenstaande punten goed doorvoert dan moet je haast wel binnen de kortste keren een paar kilo aanzetten. Om het proces te helpen kan je een weightgainer shake gebruiken. Als je bijvoorbeeld geen tijd/zin/honger hebt om te eten tijdens 1 van je 6-8 eetmomenten is een shake een goede vervanging. Let echter wel: dit moet geen leidraad worden in je dieet. ‘Normaal’ eten zoals aardappels, vlees en groente moeten leidend zijn.

Conclusie

Aankomen is soms nog lastiger dan afvallen. Je zult goed moeten eten om de gewenste resultaten te behalen. Het naar binnen duwen van snoep, slagroom, cake en patat helpt geen zier omdat het nutteloze lege voeding is waar je geen klap aan hebt. Door je snelle spijsvertering kan je lichaam er niets nuttigs uithalen en kan je er zoveel van eten als je wilt. Het geheim zit in goede voeding, en regelmatig eten. Eet complexe koolhydraten zoals bruin brood, aardappels, rijst en fruit. Eet voldoende vlees zoals kip en biefstuk. Het trainen met gewichten zal je helpen een beter gevormd lichaam te krijgen. Je kunt shakes gebruiken als extra’tje om aan te komen. Het is echter van belang om niet afhankelijk te worden van deze shakes. Zie ze als een aanvulling waarvan je er iedere dag 1 kan gebruiken. Succes met aankomen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *