Afvallen na een zwangerschap

Afvallen na een zwangerschap

Wanneer je net je zwangerschap hebt afgerond kan je hoogstwaarschijnlijk niet wachten totdat je weer dezelfde kleding aan kan als voor je zwangerschap. Maar ook als je nog zwanger bent zal je er veel aan gelegen zijn om niet al te veel aan te komen. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om tijdens en na je zwangerschap op gewicht te komen en te blijven, maar met deze eenvoudige tips moet het lukken!

 Je lichaam heeft 9 maanden lang gezwoegd
Veel Aziatische wetenschappers zijn het er over eens dat het laten herstellen van je lichaam net zo lang duurt als de zwangerschap zelf. Je lichaam heeft immers een tweede lichaam negen maanden lang meegedragen. Je lichaam wordt niet ineens ‘de oude’ na geboorte. Het herstelproces bestaat niet alleen uit gewichtsverlies, maar actief zijn en sport geeft je in ieder geval een duw in de goede richting!

Borstvoeding
Hoe gek het ook klinkt, borstvoeding zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Je gebruikt een groot deel van je reserves die opgebouwd zijn toen je in verwachting was. Het is niet alleen de meest gezonde manier om je kind te voeden, maar heeft enorm veel positieve effecten naast gewichtsverlies.

Dieet
Ja, je ontkomt er niet aan. Een gebalanceerd dieet met genoeg groente en vers fruit. Als je voldoende en gezond eet en bewerkte voeding zoveel mogelijk verwerkt hou je de kilo’s buiten de deur. Gezond eten geeft je tevens een energie boost wat er voor zorgt dat je gemotiveerd bent om in beweging te blijven!

Trainingsprogramma’s voor mama en baby
Je ziet het wel eens op TV, trainingsprogramma’s speciaal voor moeders met pas geboren kinderen. Als dit je leuk lijkt moet je het zeker gaan doen! De kleine oefeningen zorgen voor beweging en verbranden de calorieën.

Loop zoveel mogelijk
Word actief tijdens en na je zwangerschap! Koop een loopband, of ga uit wandelen met de kinderwagen. Dit is 1 van de manieren om snel weer fit te worden. Spreek af met mensen in de stad en ga er lopend heen. Hoe meer je loopt des te beter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *