Bankdrukken verbeteren, 4 tips om meer te bankdrukken

Bankdrukken verbeteren, 4 tips om meer te bankdrukken

Bankdrukken is toch wel de koning onder de oefeningen, maar je ziet heel veel vragen hoe mensen hun bankdrukken kunnen verbeteren. Daarom hier een 4 tips voor het verbeteren van bankdrukken. Als je deze tips een paar maanden doorvoert worden je borstspieren sterker en kan je meer gewicht wegdrukken.

1.     Train je triceps

Bij bankdrukken zijn je triceps erg belangrijk, train deze daarom dan ook doormiddel van diverse triceps oefeningen. Het is niet de bedoeling dat je alleen maar isolatie oefeningen gaat doen. Veel belangrijker is dat je triceps oefeningen doet zoals de close grip benchpress en de JM Press.2.     Stop met die piramide training

Veel mensen die bankdrukken training op deze manier:

  • 12 x 50 kilo
  • 10 x 60 kilo
  • 8 x 70 kilo
  • 6 x 80 kilo

Op zijn je spieren tegen de tijd dat je 80 kilo gaat drukken al uitgeput. Tijd om op een andere manier te trainen dus! Wat je sowieso kunt proberen is het 5 x 5 trainingsschema. Kort gezegd; hoger gewicht pakken en minder sets met minder herhalingen. Begin bijvoorbeeld met een korte warm-up met een paar kilo die je makkelijk kunt wegdrukken. (en rekken en strekken!) Vervolgens pak je een wat hoger gewicht wat je nog steeds vrij eenvoudig kunt wegdrukken, maximaal 10 keer. Hierna moet je zo langzamerhand ‘warm’ zijn en kan je echt zwaar gaan trainen. Bijvoorbeeld:

  • 20 x stang
  • 10 x 40
  • 5 x 60
  • 5 x 80
  • 5 x 90

3.     Zet alles onder spanning

Alles aanspannen is iets wat enorm helpt tijdens het bankdrukken. Span die rugspieren en schouderbladen helemaal in. Knijp goed hard in de stang en probeer hem als het ware ‘uit elkaar te trekken’. Bankdrukken met een relaxte lichaamshouding levert niets op, je moet 1 brok energie zijn.

4.     Barbell tot op je borst

Je moet tijdens het bankdrukken de barbell helemaal tot aan je borst laten zakken, en vanuit die positie in een rechte lijn weer naar boven stoten. Geen 10 centimeter erboven, geen 5 centimeter erboven maar helemaal doorzakken naar beneden.

Vier tips die je kunt proberen om je bankdrukken te verbeteren en die voor mij erg goed hebben gewerkt. Grote moraal van het verhaal: trainen met minder herhalingen en meer gewicht. Heb jij wellicht nog tips om meer te bankdrukken? Deel ze in de comments!

Eén gedachte over “Bankdrukken verbeteren, 4 tips om meer te bankdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *