Battling Ropes, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren

Battling Ropes, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren

Niet al te lang geleden is er een nieuwe sportschool neergestreken in ons dorp. Deze sportschool weet van wanten! Ruime openingstijden, goede begeleiding en een aantal unieke manieren van trainen die je niet in iedere sportschool tegenkomt. Zo ook dikke touwen die gebruikt kunnen worden om mee te trainen, zogenaamde Battling Ropes.

Het Battling Ropes Systeem is een totaal andere manier van trainen die zowel kracht als uithoudingsvermogen verbetert. Het systeem is bedacht door John Brookfield die op 53 jarige leeftijd het nog voor elkaar kreeg om zijn uithoudingsvermogen en kracht enorm te verbeteren! Battling Ropes passen in vrijwel iedere training. Of je nu een beginner bent of een die hard krachtsporter; iedereen kan op een veilige manier trainen met deze touwen.Maar hoe voer je de oefeningen precies uit? Heel eenvoudig! Twee lange, dikke stukken touw waar je mee kunt zwaaien zijn alles wat je nodig hebt. Zie onderstaande video voor een aantal voorbeeldoefeningen.

 Battling Ropes oefeningen

De oefeningen lijken misschien eenvoudig, maar wanneer je 20 seconden je armen als een dolle op- en neer moet bewegen met twee zware touwen dan merk je dat deze oefening echt werkt. It burns! Als je eenmaal begint met Battling Ropes training dan zal je niet meer anders willen. Het is een goede manier om wat kilo’s kwijt te raken, en je uithoudingsvermogen gaat met sprongen vooruit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *