Bodypump, de nieuwe manier van krachttraining

Bodypump, de nieuwe manier van krachttraining

Ik zie vrijwel iedere avond behoorlijke groepen met dames en heren in de weer met stangen en gewichten. Niet gewoon in de sportschool, maar in groepslessen. En ook nog op muziek. Nadat ik navraag had gedaan bij de eigenaar van de sportschool werd mij al snel duidelijk dat het om Bodypump ging. In principe is bodypump een groepsles waar stangen met gewichten gebruikt worden. Het doel is dat er veel herhalingen worden gedaan. Zoals vrijwel alle fitness trends komt ook bodypump uit Amerika.

Na een lesje bodypump ben ik wel overtuigt; dit is een ideale manier om te trainen als je geen zin hebt om puur op krachttraining te richten. In een uurtje worden vrijwel al je spiergroepen aangepakt, van borst tot benen.. alles komt aan de beurt. Tijdens een uurtje bodypump verbrandt je al snel 600 calorieën, niet slecht!Het gewicht aan de stang kan ‘ingesteld’ worden van 1.8 tot 20 kilo. Ik kan met vrij veel gewicht squatten, bankdrukken en push-pressen, maar bodypump mat je toch behoorlijk af. Let er dus op dat je niet overmoedig wordt en een enorme stapel gewichten aan je stang hangt.

Eigenlijk kan iedereen meedoen aan bodypump. Als je twee keer de trap op en af kan lopen zonder dat je buiten adem bent kan je zeker eens een lesje meedoen. De intensiteit van de training is puur afhankelijk van hoeveel gewicht je gebruikt. Loop dus niet te hard van stapel!

De voordelen van Bodypump op een rijtje:

–          Bodypump verbetert de vorm en toon van je spieren, je wordt strakker!

–          Je algemene conditie gaat omhoog, wat een positief effect heeft op de rest van je gezondheid.

–          Je botdichtheid neemt toe, minder broze botten dus.

–          Zoals eerder vermeldt, je verbrandt tot 600 calorieën in een uurtje.

–          Je verliest vet en zet spiermassa aan, wat weer leidt tot een hogere stofwisseling

Heb jij ervaring met bodypump, of heb je vragen met betrekking tot bodypump? Stel al je bodypump vragen in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *