De slechtste sportschool van Nederland, en ik ga er naartoe

De slechtste sportschool van Nederland, en ik ga er naartoe

Wanneer er een discussie plaatsvindt over sportscholen, dan komt het vaak aan op een ‘mijn sportschool is beter dan die van jou’ dilemma. Niet bij mij, mijn sportschool is ronduit slecht. Ik ga de sportschool niet met naam en toenaam noemen omdat er waarschijnlijk meegelezen word.

Afijn, de sportschool zelf; laten we beginnen met de openingstijden. Eigenlijk is de sportschool maar geopend op twee dagdelen, van 9 tot 11 en van 15.00 tot 21.30. Op zaterdag is de sportschool alleen in de ochtend geopend, maar wel tot 12 uur. Zondag is de sportschool gesloten. Naar mijn mening moet een sportschool ten alle tijden geopend zijn, en zeker op zondag wanneer iedereen werkelijk tijd heeft om te sporten. Gewoon van 9 tot 21.00, een goede 12 uur per dag. Niets teveel gevraagd toch? In de vakantieperiode gaat deze sportschool doodleuk twee weken dicht terwijl er wel contributie betaald moet worden.Daarbij is het personeel geregeld te laat waardoor de sportschool om 15.15 opent. In April was het 1 dag zelfs dermate erg dat er geen personeel aanwezig was. De deur bleef gesloten. Echter, een zijdeur stond wel open waardoor ik mijn trainingsschema toch heb kunnen volgen. Wat ik erg raar vond was het feit dat de sauna stond te loeien en de muziek gewoon door de sportschool heen schalde. Onenigheid tussen personeel en sportschool? Wie weet. Wat betreft het personeel is een reorganisatie geen overbodige luxe. Als er personeel aanwezig is dan is dit altijd jong grut van een jaar of 17 – 18 wat zich niet bekommerd om de sportschool bezoekers.

De locatie van de sportschool is een vrij vreemde; een oud schoolgebouw wat ook heeft gefunctioneerd als woonhuis. Voor een woonhuis was dit een waarlijk geweldige locatie geweest, voor een sportschool geldt dit echter niet. De ruimtes zijn te klein en krachttraining apparaten staan te dicht bij elkaar. Het tergende is dat deze sportschool eerst op een zeer goede locatie zat met voldoende ruimte. Echter, in 2010 tijdens de kerstvakantie is deze sportschool zonder aanleiding verhuist (geruchten over financiële zorgen gaan rond) In deze periode was de sportschool een goede twee tot drie maanden gesloten.

Wat betreft trainingsmateriaal is alles aanwezig, maar wel mondjesmaat. Een fatsoenlijke bank waar je plat mee kunt bankdrukken staat er eigenlijk niet, en een squat rek is ook niet present. Vervelend als je een sportschema hebt waar oefeningen in staan die je niet kunt uitvoeren.

Waarom blijf ik dan toch bij deze sportschool? Simpelweg om het feit dat ze goedkoop zijn, op fietsafstand zitten en er geen substituut in de buurt zit. Helaas.

Heb jij slechte ervaringen met sportscholen? Speak your mind, en laat alles wat je dwars zit achter in de reacties!

5 gedachten over “De slechtste sportschool van Nederland, en ik ga er naartoe

  1. Beetje gekke stelling…maar 90% van deze feiten wist je toch toen je in deze sportschool bent begonnen! Sommige sportscholen kiezen voor het concept “what you see is what you get” Een positionering an zich..

  2. Bij zulke ingrijpende veranderingen als een verhuizing kun je ook echt je lidmaatschap per direct opzeggen neem ik aan toch?

  3. @Will i am Toen ik mij als 16 jarig ventje inschreef wist ik van toeten noch blazen 🙂

    En zelfs bij een verhuizing is het niet mogelijk het lidmaatschap op te zeggen.

    Ondanks alle negatieve punten blijf ik er toch trainen tot er een fatsoenlijke sportschool in ons prachtige dorp verschijnt. Ik heb geen zin om 30 minuten in de auto te zitten om te sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *