Een betere huid met groente en fruit

Een betere huid met groente en fruit

Als je naar de sportschool gaat ben je enigszins ijdel en bereid te letten op je eten om er beter uit te kunnen zien. Een belangrijk aspect van er goed uitzien is een mooie gezonde huid. De huid is het grootste orgaan wat je hebt maar het wordt vaak maar bar slecht verzorgt. Dit zijn een aantal fruitsoorten en groente soorten waardoor je zeker een betere huidconditie krijgt!

BosbessenBosbessen zijn een natuurlijke antioxidant. Het eten van bosbessen beschermt je huid tegen de zon en verlengd de levensduur van de cellen van je huid.

Wortels

Wortels zitten vol met caroteen. Dit goedje zorgt er voor dat schadelijke zonnestralen worden opgenomen. Tevens heeft het eten van wortels een duidelijk effect op je huid. Je gaat er van glimmen!

Grapefruits

Als je graag een zachtere huid wilt, eet dan eens een grapefruit als ontbijt. Deze fruitsoort bevat lycopene en vitamine C wat zorgt voor bescherming van de huid en het maakt de huid zachter. Daarnaast helpt het vervelende rimpels voorkomen.

Kool

Als je op zoek bent naar een echte detox voor je huid, eet dan een groene koolsoort zoals boerenkool. De vitamine C die je vind in deze koolsoort speelt een grote rol in het tegengaan van veroudering van de huid.

Zonnebloempitten

Deze heerlijke pitten (de niet gefrituurde, gezouten variant!) bevatten veel Omega 3 vetten en stimuleren de aanmaak van collageen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een strakkere huid.

Kokosnoot vocht

Het water wat je vindt in een kokosnoot hydrateert het gehele lichaam. Dit zorgt voor een stralende en volle huid.

Frambozen

Frambozen zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook geweldig voor je huid. Deze kleine vrucht repareert beschadigde huidcellen!

That’s it! 7 soorten fruit en groente die je in voldoende mate moet consumeren om een prachtige huid te kweken. Probeer in plaats van een ongezonde snack te kiezen voor 1 van deze gezonde tussendoortjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *