Eiwit repen, het ideale tussendoortje

Eiwit repen, het ideale tussendoortje

Eiwitrepen, ook wel proteïne bars zijn vanaf nu mijn favoriete eiwitrijke tussendoortje. Punt. Eigenlijk had ik sinds kort enkel en alleen whey shakes in huis om mijn eiwit inname op peil te houden, maar sinds niet al te lang heb ik eiwit repen in huis gehaald, iets dat ik veel eerder had moeten doen. Eén enkele proteïne bar levert al snel 25 gram eiwit op. Dat is dus slechts 1 reep! Dat is zeker 250 gram kwark! Deze repen zijn ideaal voor onderweg. Wanneer je geen tijd hebt om echt een goede maaltijd te nuttigen is dit een prima oplossing. Er zit geen rotzooi in deze repen, ze zijn namelijk vrij van transvetten en lactose. Erg prettig als je lactose intolerant bent. Daarnaast bevatten de repen voldoende complexe koolhydraten om je maag echt een beetje gevuld te houden voor een uurtje. Hoewel ik een groot fan ben van kwark, heb ik toch al snel de neiging om een eiwitreepje in mijn tas te gooien. Geen lepel nodig, en minder gedoe.

Aangezien ik groot fan ben van Bodylab, bestel ik mijn proteïne bars daar ook vanzelfsprekend. Voor 18 euro krijg je er 8, voor 25 euro heb je er 12 (ander merk, lijkt in eerste instantie duurder, maar is goedkoper als je kijkt naar de prijs per reep.) Daarnaast zijn er nog duurdere repen, 12 eiwit repen voor 30 euro. Die zijn duurder omdat het percentage eiwit hoger is, namelijk 30 gram per reep. Ik laat die proteïne bars altijd links liggen omdat die 5 gram voor mij nu niet bepaald toegevoegde waarde heeft, voor dat geld in ieder geval. Dus: voor een lekkere en snelle bron van eiwitten: eiwit repen! Check ze hier. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *