Fitness merken, de waarheid over bepaalde fitness merken

Fitness merken, de waarheid over bepaalde fitness merken

In vrijwel iedere shop worden tientallen fitness merken aangeboden, van goedkoop tot zeer prijzig. Wat maakt zo’n fitness merk nou zo duur, en welke fitnessmerken moet je zeker vermijden? Lees dit artikel!

TechnoGym
Eén van de bekendste fitnessmerken ter wereld is het alom bekende TechnoGym. Dit fitnessmerk komt in vrijwel iedere sportschool in Nederland voor, en niet zonder reden. Als je hier mee traint heb je werkelijk het gevoel ergens mee te trainen. Stevig en robuust. De apparaten zijn niet extreem mooi maar hufterproof. Ideaal voor een sportschool dus. Is TechnoGym een optie voor de ‘sportschool’ thuis? Wel als je over een behoorlijk budget beschikt. TechnoGym is namelijk aan de prijzige kant, fitnessapparatuur kost al snel drie tot vierduizend euro. De prijzen voor de (ongetwijfeld) duurdere apparaten zijn alleen per offerte opvraagbaar. Als je alleen wilt trainen met de allerbeste apparatuur dan is een TechnoGym iets voor jou.Kettler
Een ander zeer bekend merk is Kettler, en dan voornamelijk voor de thuisfitness. Dit merk wordt weleens spottend ‘kuttler’ genoemd, de kwaliteit is namelijk niet op hetzelfde niveau van bijvoorbeeld een Tunturi apparaat. Echter, de prijs is hier dan ook naar. De apparatuur is enkele honderden euro’s goedkoper, but it comes at a price.. De afwerking van bijvoorbeeld een crosstrainer is niet perfect. Vaak moeten aan de armen plastic kappen gemonteerd worden, het oog wil immers ook wat. Echter, de kappen zijn dermate slecht gevormd dat het werkelijk een HEL is om ze vast te zetten op een fitnessapparaat.

Tunturi / Bremshey
Tunturi en Bremshey komen weg bij dezelfde leverancier en kunnen net als Kettler bestempeld worden als instap fitness. Bremshey is over het algemeen iets goedkoper dan Tunturi, maar bevat minder uitgebreide opties. Beide merken zijn dé keuze voor mensen met: een budget, een gevoel voor kwaliteit. Een crosstrainer van Tunturi gaat bijvoorbeeld jaren mee in tegenstelling tot een Kettler crosstrainer.

Tunturi Platinum
Tunturi Platinum is de professionele lijn van Tunturi, en ze proberen Life Fitness te evenaren qua kwaliteit. Lukt dat? Ja, 100% geslaagd met vlag en wimpel. De prijzen liggen onder de Life Fitness lijn, maar de kwaliteit wordt benaderd. Persoonlijk vind ik de kleurstelling (antraciet) die is gehanteerd elegantie en souplesse uitstralen. Gewoon topspul!

Life Fitness
Life Fitness is zoals eerder genoemd een kwalitatief hoogwaardig merk. Dit is niet alleen te merken aan de bouwkwaliteit, maar ook hoe de apparaten in elkaar gezet moeten worden. Een Life Fitness apparaat in elkaar zetten is een eitje. Duidelijk, geen gepruts met 3 ringetjes om iedere bout en eenvoudig in elkaar te zetten. Life Fitness staat in Amerika voornamelijk in de sportschool, maar heeft in de loop der jaren zijn weg gevonden naar de Nederlandse markt. De apparaten zijn alleen erg duur. Een loopband kost al snel 6000 euro, wat kan oplopen tot 10.000 euro. (Op moment van schrijven is er echter een zéér aantrekkelijke loopband van 1999 euro op de markt gebracht.)

Zo, dat waren de meest bekende merken van Nederland waar ik persoonlijk ervaring mee heb. Wat is de conclusie? Tja; kijk naar je budget! Kan je voor een godsvermogen uitgeven, koop dan gewoon het beste wat er voor thuis te krijgen is; Life Fitness of Tunturi Platinum. TechnoGym is leuk voor in de sportschool maar heeft thuis geen enkele meerwaarde boven bijvoorbeeld Life Fitness. Ben je gebonden aan een budget en denk je aan Kettler, niet doen! Spaar door en koop een fatsoenlijk apparaat van Tunturi of Bremshey. Daar beleef je véél meer plezier aan.

2 gedachten over “Fitness merken, de waarheid over bepaalde fitness merken

    1. Ik heb zelf geen ervaring met het merk, maar wel diverse goede dingen erover gelezen. Vooral de ‘topline’ schijnt erg goed te zijn. Je betaald dan alleen snel 3000 euro of meer voor een apparaat.

      Ik weet alleen niet of deze apparaten in Nederland te verkrijgen zijn, ik kan zo geen webwinkel vinden die Precor fitness apparatuur levert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *