Fitness schoenen, de ideale schoenen voor in de sportschool?

Fitness schoenen, de ideale schoenen voor in de sportschool?

De juiste schoenen zijn onmisbaar bij iedere sport. Voetbal, hardlopen, boksen… zo ook bij krachttraining. Je hebt waarschijnlijk wel eens nagedacht over de schoenen die je naar de sportschool draagt. Wat waren de meest aansprekende aspecten waardoor dit je sportschool schoenen werden? Veiligheid? Verbeterde prestaties? Hoogstwaarschijnlijk koos je de schoenen omdat ze lekker zaten en er leuk uitzagen. Er zijn echter andere aspecten die je in acht dient te nemen bij het kiezen van je schoenen.

Wanneer je traint met losse gewichten heb je alle stabiliteit nodig die je kunt krijgen. Als je nu traint met mooie Asics hardloop schoenen dan raad ik je ten zeerste aan om andere schoenen te kiezen, helemaal als je ZWAAR traint. Het punt met deze schoenen is namelijk dat de zolen dempend werken. Perfect voor bij het hardlopen, dit voorkomt immers blessures. Voor het tillen van zware gewichten is dit verre van ideaal. Het is als het ware alsof je op twee veren kussens staat; onstabiel.De ideale schoenen voor tijdens jouw fitness workout hebben een vrij platte zool waar je lekker stevig op staat. Zorg voor een anti-slip hak zodat je niet onverhoopt kunt uitglijden. Ga niet op blote voeten trainen. Naast dat dit hoogst onhygiënisch is is het niet prettig als je een schijf van 20 kilo op je kleine teen valt. Ideale schoen? Ik train zelf op hele platte Nikes waar geen zool onder zit. (tevens binnenste zooltje eruit gehaald :)) Een andere goede keus zijn All-Stars, die hebben een mooie platte zool.

Als je van plan bent om te gaan hardlopen na je krachttraining, zorg er dan voor dat je sowieso een paar schoenen bij je hebt met een fatsoenlijke zool, een echte hardloopschoen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *