Gezonde tussendoortjes, snacks met weinig calorieën

Gezonde tussendoortjes, snacks met weinig calorieën

Chips, koekjes, ijs.. vrijwel alle tussendoortjes die je kan bedenken zijn ongezond. Door het eten van deze ongezonde tussendoortjes krijgen mensen vaak de meeste calorieën binnen. Maar wat zijn dan gezonde tussendoortjes? Tussendoortjes die je gewoon kunt eten zonder dat je een enorme hoeveelheid suiker binnen krijgt? Sultana’s? Ontbijtkoek? Nee, fout. In deze producten zit vaak nog een bak suiker verwerkt. Als je echt gezonde tussendoortjes wilt eten die goed te combineren zijn met welke sport dan ook, bekijk dan deze lijst.

1. Muesli

Muesli is een fantastisch biologisch product gemaakt van havervlokken. Over het algemeen wordt muesli als ontbijt gegeten, maar als tussendoortje kan dit product ook prima. Beetje koude melk erbij, yoghurt of kwark en oplepelen maar. Let echter wel op wat voor muesli je precies neemt. Veel muesli bevat toegevoegde suiker, chocola of honing; a big no-no. Gewoon eenvoudige muesli waar wat noten doorheen verwerkt zijn en gedroogd fruit zoals rozijnen.2. Gedroogd fruit

Als je een echte snoeper bent dan is gedroogd fruit een prima vervanging voor snoep. Deze zoete lekkernij bevat vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast zit gedroogd fruit vol met antioxidanten wat een ontstekingsremmende werking heeft en goed is voor je cholesterol. Eventueel kan je ook gedroogd fruit door muesli, yoghurt of kwark doen. Een lekkere zoete aanvulling.

4. Studenten haver

Een prima vervanger voor vette chips. Studenten haver zit vol goede vetten en eiwitten. Echter, van teveel goede vetten wordt je ook dik. Let er dus op dat je niet een hele bak studenten haver in 1 keer leeg eet! Kleine porties noten zijn het beste.

5. Komkommer

De komkommer is een heerlijk stukje fris fruit (Ja, komkommer is fruit). In principe kan je van deze vruchtsoort zoveel eten als je wil. Een komkommer heeft een zeer lage energetische waarde, slechts 8 calorieën per 100 gram. Eventueel kan je komkommer eten met Tzatziki, een saus gemaakt van yoghurt, veel vers geperste knoflook en een beetje zout.

6. Gekookt ei

Een echt tussendoortje voor de krachtsporters, een gekookt ei. 1 gekookt ei bevat al 7 gram eiwit. Een nadeel aan eieren is dat deze al snel 200mg cholesterol bevatten. (300mg per dag is het maximum) Dit geldt echter alleen voor het eigeel, het eiwit kan is in principe onbeperkt te eten. Je kan iedere dag een ei eten, maar dan moet je goed letten op de rest van je voeding.

7. Fruit

Vrijwel al het fruit is een goed tussendoortje. Appels, peren, mango’s.. lekker zoet en gezond.

8. Drink bouillon

Een goede drink bouillon gemaakt uit een zakje van bijvoorbeeld Knorr is een lekker zout tussendoortje wat vrijwel vrij is van calorieën. Let echter wel op dat je een heldere bouillon neemt zonder vermicelli.

Hier onder een aantal tussendoortjes die mensen vaak eten, en hoeveel sneetjes brood dit precies zijn. Deze acht tussendoortjes zijn maar het topje van de ijsberg. Denk gewoon goed na voordat je iets eet. Ik hoor vaak de meest achterlijke redeneringen waarom iets gezond zou zijn. Kijk op de verpakking, lees, en kies verstandig.

TussendoortjeSneetjes brood
1 zakje chips2 sneetjes
1 handje pinda’s2 sneetjes
Handje japanse mix1 sneetje
1 kroket3 sneetjes
1 bakje patat5 sneetjes
Plak ontbijtkoek1 sneetje
1 plak cake3 sneetjes
1 candybar (mars, snicker)3 sneetjes

2 gedachten over “Gezonde tussendoortjes, snacks met weinig calorieën

  1. Zit er in gedroogd fruit niet veel suiker? Overigens goede tips hier voor de tussendoortjes, ik was altijd al op zoek naar zo’n overzichtje. Net als het testosteron artikel overigens, een eiwitdieet is goed na te leven.

    1. Er zit in een gedroogde pruim net zoveel suiker als een gewone pruim. Echter, in 100 gram gedroogd fruit zit véél meer suiker dan 100 gram vers fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *