Goede voornemens 2012? Begin nu alvast!

Goede voornemens 2012? Begin nu alvast!

Ieder jaar beginnen honderduizenden mensen in Nederland aan hun goede voornemens. Vaak hebben deze goede voornemens betrekking op sport en gezondheid. Het welbekende ‘ik ga stoppen met roken’ in 2012, dat soort werk.

Helaas stopt een groot gedeelte van de mensen met hun goede voornemens als het maar even tegenzit. Kilo er weer bij? Laat maar zitten die goede voornemens, het wordt toch niets op deze manier.Ik heb een goede tip om je aan jouw voornemens voor 2012 te houden;

Begin vandaag.

Heel simpel, begin vandaag. Van uitstel komt afstel. Wil je een paar kilo kwijtraken, trek die hardloop schoenen maar vast aan en begin gewoon. Stop met jezelf vol te duwen met rotzooi, het is geen must om jezelf te overeten met kerst. Begin gewoon stilletjes alvast met je goede voornemen. Mocht het niet lukken, dan sla je in ieder geval geen modderfiguur bij familie en vrienden.

Daarnaast wordt het ook eenvoudiger om in 2012 door te zetten. Als je eenmaal in een flow zit en bijvoorbeeld drie keer in de week gaat hardlopen deze maand dan rol je zo door in 2012.

Heb je nog geen goede voornemens voor 2012? Ik heb een aantal eenvoudige maar effectieve goede voornemens voor je!

1. Stop met overmatig suiker gebruik. Gooi niet overal zomaar 3 scheppen suiker bij. Yoghurt, thee, koffie.. houd het suikervrij!

2. Ga ontbijten. Het belang van ontbijt is bij iedereen bekend, helaas zijn er nog steeds enorm veel mensen die in de ochtend niets eten. Just do it!

3. Zes keer per dag eten. Verdeel je maaltijden over de dag in kleinere porties. Je blijft net zoveel eten als dat je normaal doet, alleen met kleinere porties en vaker.

Heb jij nog goede voornemens voor 2012? Deel ze in de reacties!

Eén gedachte over “Goede voornemens 2012? Begin nu alvast!

  1. Zes keer per dag vind if zelf een beetje teveel, normaal gesproken is het toch 4 of 5??
    Mijn goede voornemens voor 2012;
    1) Harder werken. Als je freelanct is een constant race tegen de klok, dus ik wil ZEKER meer projecten en alles binnen deadlines afmaken.
    Als 2de)- Stay focused! Mijn hippie man heeft allerlei soorten mantra’s voor het huis laten drukken en voor mij als cadeau een bureau legger bedruktmet een van mn favoriete quotes ‘For last year’s words belong to last year’s language’-TS Eliot. Simpel maar heel mooi.
    3) En langer slapen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *