Het slechtste wat je kan eten: McDonalds

Het slechtste wat je kan eten: McDonalds

Ik hou van McDonalds. Echt, geweldig ‘voedsel’ met een heerlijke smaak. Terwijl ik dit eens in de zoveel tijd eet weet ik toch dat het niet goed voor mij is. McDonalds verkoopt wel een paar gezonde producten, maar wie gaat er nu in vredesnaam een salade bestellen bij de McDonalds. Nee, McDonalds is voor hamburgers. En ijs. Hoe slecht is McDonalds precies? Tja, moeilijk te stellen. Er zijn mensen die claimen dat McDonalds prima past in een gebalanceerd dieet. Ik ben van mening dat je het zo min mogelijk moet eten na het zien van een fantastische documentaire: Supersize Me. Het is al een oudje, maar toch ben ik verbaasd hoeveel mensen deze documentaire nog niet hebben gezien.

Supersize Me gaat over Morgan Spurlock die onder strikt medisch toezicht een 30 daags McDonalds dieet volgt. De medische gevolgen? Tja, niet al te best. Voor mij toont dit aan dat McDonalds niet in wat voor levensstijl dan ook past. Er zijn nu echter mensen die zeggen dat je niet iedere dag McDonalds moet eten, en dat het logisch is dat je last krijgt van je gezondheid. Dat zou betekenen dat je ook eens in de zoveel tijd wel drugs kunt gebruiken. De schade is minimaal, en je doet het toch niet iedere dag? Ik vind dat iets wat je lichaam fysiek ziek maakt niet goed voor je is ongeacht de gebruiksfrequentie.Bekijk de delen van Supersize Me direct op YouTube.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *