Junkdag? Iedereen heeft het nodig

Junkdag? Iedereen heeft het nodig

Iedereen heeft wel eens zin om lekker te eten. Pizza, shoarma, pannenkoeken, patat.. noem het maar op, allemaal lekker! Echter, je bent gebonden aan een streng dieet, dus deze producten passen niet in een voedingsschema. Hoewel.. 1 dag kan toch wel? Ja! Je moet minimaal 1 dag per week een zogenaamde junkdag houden waar je geen rekening houdt met je eetschema. Natuurlijk probeer je wel 6 tot 7 keer per dag te eten, maar het maakt niet uit wat je precies eet.

Het idee achter zo’n junkdag is dat je niet in een sleur raakt en 7 dagen per week streng aan een dieet zit. Door die junkdag is het net weer iets makkelijker om je dieet de volgende dag weer op te pakken. Het is echter niet de bedoeling dat je gaat verzaken en je dieet aan de kant gooit.Een andere bijkomstigheid is dat je niet in een ‘starvation mode’ komt. Dit gebeurt wanneer je lichaam meerdere dagen achtereen weinig calorieën binnenkrijgt. In principe betekent dit dat je lichaam spieren gaat verbranden, een zogenaamde catabolische fase.

Dus, wanneer ga jij je junkdag inplannen? Ik let op zondag niet op mijn eten. Dit betekent echter niet dat ik zoveel mogelijk ga eten, maar als ik een McDonalds tegen kom stap ik er wel naar binnen. Nu maar weer verder met mijn bakje kwark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *