Kettlebell swing, een geweldige oefening!

Kettlebell swing, een geweldige oefening!

Niet al te lang geleden zag ik een jongen behoorlijk slingeren met een dumbbell. Nieuwschierig als ik was heb ik toch maar even gevraagd wat die beste man aan het doen was. Al snel bleek dat hij zogenaamde Kettlebell swings aan het doen was.

Kettlebells combineren kracht, cardio, en de mobiliteit in een superefficiënte workout. De kettlebell swing is het fundament van kettlebell training, en deze ga ik vandaag uitleggen. Het is een explosieve beweging die de achterkant van je benen (bilspieren en hamstrings) aanpakt. Als je op zoek bent naar een goede oefening om je bilspieren te trainen, raad ik je aan om de Kettlebell oefening te proberen.
De voordelen van Kettlebell swings in het kort:  1. Kettlebell swings zijn een geweldige manier om vet te verbranden
  2. Trainen met een kettlebell bevordert het uithoudingsvermogen van de rug. Het helpt tevens om rugblessures te voorkomen.
  3. De kettlebell swings zijn enorm goed voor de buikspieren en andere ‘core’ spieren.
  4. Deze oefening spreekt alle spieren aan die je gebruikt om te zitten. Bilspieren, hamstrings en de gehele rug. Het trainen van deze spieren verbetert je gehele postuur.
  5. Niet overdreven, maar deze oefening is fantastisch voor je bilspieren. Wil je een mooie kont, Kettlebell swings it is baby!

Maar hoe voer je de Kettlebell swing precies uit? Vrij eenvoudig. Ga stevig staan, voeten uit elkaar en schouderbladen naar achteren. Druk je heupen naar achteren zodat je een gebogen rug hebt. Pak de kettlebell, slinger hem onder je benen door, en vervolgens weer omhoog. Knijp je billen goed samen wanneer je de Kettlebell weer omhoog slingert. Ik heb nog een video gevonden (Engels) die goed weergeeft hoe de Kettlebell swing precies uitgevoerd moet worden en wat de voordelen zijn van deze fantastische oefening. Je hoeft deze oefening overigens niet speciaal met een Kettlebell gewicht te doen. Een dumbbell werkt ook prima, maar slingert iets minder prettig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *