Krachttraining thuis, hoe je ook thuis aan krachttraining kunt doen

Krachttraining thuis, hoe je ook thuis aan krachttraining kunt doen

Krachttraining is niet alleen een aangelegenheid die alleen in de sportschool te beoefenen is. Het is prima om thuis met krachttraining aan de slag te gaan. Van het simpele opdrukken tot een geavanceerde HomeGym; wat betreft krachttraining thuis kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

Net zoals in de sportschool is het verstandig om bij krachttraining thuis met een schema te gaan werken. Het hoeft geen ingewikkeld schema te zijn, gewoon een eenvoudig krachttraining schema waarmee je de eerst komende maand mee uit de voeten kunt. Kies er bijvoorbeeld voor om drie keer per week een uur te trainen.

Om te beginnen zal je wat trainingsmateriaal nodig hebben (opdrukken en crunches gaan je de keel uithangen!), en veruit het makkelijkst om mee te trainen zijn dumbbells. Dumbbells zijn gewichten die je kunt gebruiken voor een groot scala oefeningen. In principe is alles te trainen. Ben je een echte beginnen wat betreft fitness, train dan voornamelijk de grote spiergroepen zoals de borst, benen en rug.

Hier vindt je een groot scala oefeningen, vaak eenvoudig te dupliceren met een paar dumbbells. Als je voor dumbbells kiest, neem dan dumbbells (halters) waar de gewichten gewisseld kunnen worden doormiddel van schijven. Deze zijn iets duurder dan de ‘vaste’ gewichten, maar hebben meer groeiperspectief. Word je sterker dan kan je eenvoudig een aantal nieuwe schijven gewicht kopen in plaats van gloednieuwe gewichten.

Krachttraining thuis met je lichaamsgewicht

Naast een set gewichten is je lichaam het beste gewicht wat je in huis hebt. Hier volgen een aantal krachttraining oefeningen die je met je lichaamsgewicht kan uitvoeren.

Opdrukken

Iedereen kent deze oefening. Tried and tested! Met opdrukken train je je triceps en borstspieren.

Squats

Een oefening die we vanaf onze geboorte al doen; de squat! Ook wel bekend als kniebuigingen. Je kan deze oefeningen met enkel je lichaamsgewicht doen, maar ook prima thuis uitvoerbaar met gewicht.

Dips

Deze oefening kan je met twee stoelen eenvoudig uitvoeren. Ertussen hangen en jezelf langzaam laten zakken. Perfect voor het trainen van je triceps.

Lunges

Lunges zijn perfect voor het trainen van je bovenbenen. Uitstappen, en weer terug.

Planken

Wil je werken aan je core? Het doen van planks is één van de beste manieren om je buikspieren te trainen.

Ab wheel roll out

Tevens voor je buikspieren. En dit is een pittige! Doormiddel van een wieltje strek je jezelf als het ware uit.

Pull-ups

Een handige tool voor krachttraining thuis is een deurrekstok, ook wel lat pull-up. Je kan zowel pull-ups als chin-ups uitvoeren met optrekstang. Eventueel kan je ook pull-ups doen, hangend in het trappengat.

Krachttraining thuis met een homegym

Wil je echt serieus krachttraining thuis gaan doen dan is een multifunctionele Home Gym een perfecte oplossing. Met een dergelijke Home Gym zijn vrijwel alle spieren goed te trainen. Voor een paar honderd euro is het al mogelijk alle grote spiergroepen goed aan te pakken. Kijk eens op fitnessapparaat.nl wat er beschikbaar is qua krachttraining thuis. Het enige grote nadeel van een Home Gym is dat deze krachtstations altijd aan de grote kant zijn waardoor ze niet direct in de slaapkamer passen.


Geplaatst in: Algemeen, Oefeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *