Muziek in de sportschool verschrikkelijk? Gebruik Spotify!

Muziek in de sportschool verschrikkelijk? Gebruik Spotify!

De muziek in de meeste sportscholen kan flink beter. Over het algemeen staat er een CD’tje met ouderwetse pumpy house/dance muziek. Hartstikke leuk, en over het algemeen past dit ook bij het hele sportschool sfeertje. Echter, als je die CD al 30 keer hebt gehoord in de afgelopen 2 maanden dan gaat de lol er toch snel van af.

Deze week een applicatie die ik veelvuldig gebruik tijdens de fitness. Het is echter geen fitness applicatie maar een muziekdienst; Spotify. Spotify stelt jou in staat om uit hun database bestaande uit ruim 15 miljoen nummers muziek uit te kiezen die jij leuk vindt. En geloof me, bijna alles staat in deze database. Van Rock tot House, van Techno tot Klassiek. Bijna iedere muziek fanaat komt aan zijn trekken met deze applicatie. Het geweldige pluspunt van deze app is dat de muziek gratis is en je niets hoeft te downloaden. Alles wordt direct naar je telefoon gestreamed, ideaal! Het probleem is dus wel dat je altijd een Internet verbinding moet hebben om je favoriete muziek te luisteren.Voor een kleine vergoeding per maand is het ook mogelijk om nummers offline te luisteren, dus zonder Internet verbinding. Wanneer je in de buurt komt van een WiFi netwerk wordt de muziek die je in playlists hebt gezet gedownload in de achtergrond. Ideaal als je bijvoorbeeld een iPod Touch hebt die geen beschikking heeft over mobiel Internet. ’S Avonds even wat playlists maken en je favoriete muziek opzoeken. iPod opladen, naar bed, en de volgende dag lekker sporten met jouw favoriete muziek.

Hoewel het trainen met een MP3-speler in je oren een barrière vormt met je medesporters is het soms ook een genot om te trainen zonder gezeur van buitenaf, en zonder de vreselijke muziek in je sportschool, helemaal als je van plan bent een stevige cardio sessie neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *