Shin Splint oefeningen, de exercises tegen splijtende schenen.

Shin Splint oefeningen, de exercises tegen splijtende schenen.

Hardlopen is een fantastische oefening om die extra kilo’s te verbranden. Het is wel erg jammer dat hardlopen een behoorlijke aanslag is op je lichaam. Je knieën, voeten en rug krijgen het behoorlijk te verduren tijdens een uurtje hardlopen. Gelukkig zijn de meeste klachten van tijdelijke aard, en met een beetje rust zijn ze al snel verholpen.

 Toe raises

Er is echter een soort spierpijn, die allesbehalve prettig is. Spierpijn in je schenen, ook wel shin splint genoemd. Shin splint, ook bekend als Medial Tibial Stress Syndrome (MTSS), kan zonder correcte behandeling zelfs leiden tot een vermoeidheid breuk in de scheen of voet. Erg vervelend maar er is een oplossing! Toe raises.  1. Zoek een verhoging, zoals een traptrede of een stoeprandje
  2. Ga met je gezicht richting de trap staan, en schuifel naar voren tot je hielen nog op de trede staan, de rest van de voet naar beneden hangend. Hou je eventueel vast aan een muur of trapleuning zodat je niet valt.
  3. Hou je benen recht, en wijs met je tenen zo ver als het kan naar beneden. Til daarna je tenen zo ver als je kan omhoog. Herhalen!
  4. Doe zoveel van deze oefeningen als je kunt in 30 seconden.
  5. Na 30 seconden, buig je je knieën in een hoek van 45 graden. Zonder te pauzeren doe je nog eens 30 seconden deze oefening. Maak de gehele minuut vol. Als het brand, doe je de oefening goed.
  6. Neem een minuutje rust, en doe de oefening opnieuw. Na de set rusten, en nog een keer doen. Je doet dus in totaal 3 x 2 oefeningen.
  7. Doe iedere dag deze oefening, dit zorgt ervoor dat je spieren sterker worden en dat je beter om kunt gaan met de stress die op je spieren komt te staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *