Sport inpassen in een drukke kantoorbaan

Sport inpassen in een drukke kantoorbaan

Sinds kort werk ik fulltime, 40 uur in de week de ‘kantoorlul’ uithangen zoals Youp van t’ Hek dat zo mooi kan verwoorden. Helaas heeft dat ook consequenties voor mijn fitness schema. Mijn fitness schema is eigenlijk niet meer. De eerste paar weken was het voornamelijk richten op thuis fitness, maar nu moet ik toch gaan nadenken hoe ik sport ga inpassen in mijn drukke week schema.

In de komende weken ga ik drie keer per week een volgens een full-body fitness schema trainen. Op zaterdag ben ik vrij en heb ik dus voldoende tijd om een uur tot anderhalf uur in de sportschool te zitten. Daarnaast ga ik twee dagen een uur trainen in de avond. In principe moet dit voldoende zijn om ‘op niveau’ te blijven, maar ook om verder te kunnen bouwen. Hoewel ik een hekel heb aan hardlopen zal ik dit na verloop van tijd ook toevoegen aan mijn schema.Moraal van het verhaal; het gelul van ‘ik heb geen tijd’ is complete onzin. Je moet tijd maken om te kunnen sporten. Stel een duidelijk schema op en houd je daar aan. Niet verzaken en niet verslappen, dat zijn de sleutelwoorden.

Wat overigens wel een groot voordeel is, is dat ik mijn eet schema heel strak kan bijhouden. 8 uur op kantoor geeft mij namelijk de mogelijkheid mijn maaltijden heel precies in te passen iedere twee uur.

Afijn, ik ga gewoon drie keer per week weer naar de sportschool en proberen of dat te combineren is met een drukke baan. Misschien zit er toch een kern van waarheid in ‘geen tijd’. Heb jij een drukke baan, maar doe je wel aan fitness? Ik hoor graag in de reacties hoe jij fitness inpast in jouw week.

Eén gedachte over “Sport inpassen in een drukke kantoorbaan

  1. heey hardwerkende sporter,

    ik heb zelf ook een drukke en fysiek zware baan als bedrijfsautotechnicus. er zijn weken bij dat 45 tot 50uur gewerkt moeten worden. maar ik ga altijd sporten sĀ“avonds als het ook maar even uitkomt. en wat je ook al zei in het weekend en evt. op zondag heb je altijd wel tijd om iets te doen.
    het gaat er inderdaad gewoon om hoe gemotiveerd je bent om je lichaam te onderhouden.
    succe ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *