Suiker en afvallen, vermijd suiker zoveel mogelijk!

Suiker en afvallen, vermijd suiker zoveel mogelijk!

Voor iedereen die wil afvallen is er één heel eenvoudige tip, suiker laten staan. Veel mensen gooien per maand kilo’s met suiker in hun koffie, thee, dessert.. noem maar op! Dit is slechts het topje van de ijsberg. Van de 38 kilo suiker die de gemiddelde Nederlander verbruikt zit ruim 85% verstopt in voedingsproducten. Denk hierbij aan een energy drink of andere voeding die is verzadigd met deze zoetstof.Hebben we zoveel suiker nodig? Absoluut niet. Suiker is vergif voor je lichaam en kan door overmatig gebruik leiden tot nare aandoeningen zoals diabetes. Door overmatige suiker consumptie is over de laatste jaren het aantal diabetes patiënten aardig gestegen, jij wilt daar niet bijhoren.Suiker kan je zien als een echte belasting voor het lichaam. Zoals je wellicht weet is suiker een koolhydraat (zoals pasta en aardappelen alleen dan de slechte soort.

Normaal gesproken verteren koolhydraten relatief langzaam in de maag en darmen. Door dit proces nemen ze de vorm van glucose aan wat vervolgens wordt opgenomen in het bloed. De trage afgifte van glucose is een must voor een goede stofwisseling.Wanneer je onnodig extra suiker tot je neemt komt er ineens een grote hoeveelheid glucose in het bloed.

Het lichaam wordt tot een reactie gedwongen omdat de bloedsuikerspiegel als een gek de lucht in gaat. De alvleesklier produceert insuline om de bloedsuikerspiegel te laten dalen en om de hoeveelheid glucose te helpen de cellen binnen te gaan. (je spieren bijvoorbeeld) Door constant te snoepen, onregelmatig suiker gebruik en steeds weer die zoete cola en koffie raakt het lichaam in de war.

Door het afwisselen van de insuline afscheiding en daling van het bloedsuikerniveau onstaan allerlei psychische en lichamelijke aandoeningen. Vermoeidheid, hongergevoel, nervositeit.. een hele rits vervelende kwalen. De alvleesklier kan overbelast raken waardoor een storing kan onstaan in de stofwisseling. Dit kan zelf leiden tot diabetes.

Wat er ook gezegd wordt door de commerciële jongens van diverse energy drinks, suiker is niet nodig om energie van te krijgen. Het is beter om koolhydraten te halen uit meer complexe bronnen zoals pasta’s, rijst en fruit.

Een aantal eenvoudige tip die je helpt om af te vallen én gezonder te leven.

  • Gooi zelf niet overal nog een paar scheppen suiker bij in. Brinta in de ochten bijvoorbeeld ZONDER zoetstoffen.
  • Geen saus zoals ketchup en curry, boordevol suiker.
  • Vermijd verborgen suikers. Kijk op de verpakking wat voor zooi je precies naar binnen werkt.
  • Neem COMPLEXE koolhydraten zoals granen, groenten, peulvruchten en fruit. Brinta in de ochtend is bijvoorbeeld perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *