Thuis fitness | interval training met bokszak

Thuis fitness | interval training met bokszak

Helaas, de sportschool was gesloten in verband met een zomerrooster. Dan maar thuis trainen! Thuis fitness, alleen dan net een beetje anders. Geen zin om met gewichten te sjouwen, daarom de oude getrouwe bokszak maar eens tevoorschijn te halen.

Ik heb zo’n enorme bokszak van 1.80, lekker zwaar en geweldig om mee te trainen. In plaats van alleen te boksen heb ik een zware interval training gedaan. Hoe zwaar precies? Nou mijn armen trillen een half uur later nog steeds als ik de muis langzaam beweeg. Deze thuistraining was een echte high intensity training.Met een interval training train je steeds een vastgestelde tijd met daartussen een rustpauze. Bij mij verliep deze training als volgt:

  • 1 minuut boksen
  • 1 minuut rust
  • 1 minuut squatten
  • 1 minuut rust
  • 1 minuut crunches
  • 1 minuut rust
  • 1 minuut opdrukken
  • 1 minuut rust
  • Herhalen

De minuten kon ik steeds bijhouden met een handige applicatie genaamd 1Minutes voor Android. Ik ben er echter van overtuigt dat voor vrijwel iedere smartphone wel een dergelijke interval applicatie te vinden is.

Ik heb een tijdje vakantie gehad waar ik vrij weinig heb kunnen sporten, maar damn! Dit is echt zwaar te noemen. Na een half uur ben je behoorlijk kapot en gutst het zweet langs je gezicht, de ideale thuisfitness!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *