Top 10 gezond eten voor een super sportschool body

Top 10 gezond eten voor een super sportschool body

Gezond eten en fitness gaan perfect samen, maar er zijn geen wonderbaarlijke voedingsstoffen die er voor zorgen dat je 100% gezond wordt en blijft. (in tegenstelling tot wat veel bedrijven je willen doen geloven.) Je wordt niet gezond door alleen maar gezond te eten. Het is dus een combo van beweging en gezond eten. Het is ook belangrijk om te letten op proporties. Eet niet te veel! Hier zijn 10 gezonde voedingssoorten die erg goed passen bij iedere leefstijl.

BessenOf je nu houdt van alle soorten bessen, of slechts van een paar soorten; het is nooit verkeerd om een paar van deze voedzame jongen toe te voegen aan je dieet. Een handje bessen kun je gebruiken als een snelle, energierijke snack. Of maak van bevroren bessen een lekkere smoothie in plaats van de suikerrijke toetjes die je normaalgesproken eet. Bessen bevatten veel vitamine C, maar sommige bessen bevatten nog veel meer goede stoffen! Rijpe blauwe bessen (ook wel blue berries) zitten vol met anti-oxidanten en vitamine C.

Citrus vruchten

De citrus vrucht is een vruchtsoort die bijna overall gegeten wordt. Of het nu sinasappels, limoenen of citroenen zijn; bijna iedereen kan de zure smaak wel waarderen. Citrus vruchten die helemaal rijp zijn, bevatten de meeste voedingsstoffen. Probeer eens een grapefruit als ontbijt, of voeg wat vers geperste limoen toe aan je salade. Wat plakjes sinasappel erbij, en je hebt een geweldige citrus salade!

Groenten

De variatie in groenten is werkelijk enorm. Je kunt iedere dag van de week een nieuw soort groente proberen, mocht je dat willen. Groenten zorgen voor de nodige mineralen die je beslist nodig hebt. Als voorbeeld kan je bijvoorbeeld Kalium nemen. Deze mineraal soort is misschien volop aanwezig in bananen, maar je kunt dit mineraal ook binnenkrijgen door het eten van broccoli! Eet eens een salade van verse, jonge spinazie met pijnboom pitjes. Beetje feta kaas erbij, en een klein beetje olijfolie en je hebt een geweldige lunch!

Hele granen (Volkoren)

Granen zijn een belangrijke voedingsstof, het enige probleem is dat je niet alle voedingsstoffen binnen krijgt als je bij 1 graansoort blijft. Het beste is om een goede mix van granen te kiezen. Begin in de ochtend bijvoorbeeld met havermout, neem als lunch een goed volkoren brood met plakjes kipfilet en eet in de avond bruine rijst. Op die manier krijg je een zo breed en gezond mogelijk voedingspatroon.

Zalm

Zalm is 1 van de beste vissoorten die je kunt kiezen. Zalm is rijk aan de welbekende Omega-3 olie, wat helpt de hersenen beter te functioneren. Zalm is een magere vissoort, die gebakken met een beetje citroen als kruiding een geweldig hoofdgerecht vormt.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn een variatie aan groenten en ‘fruit’ met een enkele, droge pit. Denk bijvoorbeeld aan sojabonen, doperwten, gedroogde bonen en pinda’s. In peulvruchten vind je veel ijzer, en deze vruchten zijn rijk aan vezels. Op zoek naar een makkelijke snack? Neem een handje doppinda’s!

Noten en zaden

Noten en zaden zijn handige kleine snacks die bijna overal lekker bij zijn. Iedereen kent de welbekende walnoten, maar er is zoveel meer te vinden op dit gebied! Amandelen, cashew noten, paranoten, hazelnoten.. er is teveel om op te noemen! Noten en zaden zijn een aantal bronnen waardoor je ook Omega-3 olie binnen krijgt zonder vlees te eten.

Mager vlees

Het belangrijkste woord in deze zin is mager. Vlees moet mager zijn, en geproportioneerd. Samen met de Amerikanen eten Europeanen veel te veel proteïnen, waarvan een groot gedeelte komt uit vlees. Wanneer je vlees eet, kies dan voor een magere soort zoals biefstuk of kip. Haal de zichtbare stukken vet altijd uit je vlees. Je kunt eventueel kiezen om niet-vlees producten te eten om toch aan je dagelijkse proteïnen te komen. Denk hierbij aan bruine rijst en bonen.

Thee

Hoewel ik mijn twijfels heb bij het afslankende effect heb van groene thee, ben ik van mening dat je beter thee kunt drinken dan cola, sinas en andere soorten suikerwater. Start je dag fris met een lekkere munt thee of Earl Grey Breakfast Tea. Kruidenthee werkt verzachtend en relaxend, terwijl andere soorten thee je alerter maken.

Olijfolie

Olijfolie is meest gezonde substantie die je kunt gebruiken om toch vet te gebruiken in je dieet. Je kunt er in bakken, frituren (liever niet, vermijd gefrituurd eten) of over je salade doen met een beetje azijn. Wanneer je gaat bakken met olijfolie, zorg er dan voor dat de olie niet te heet wordt. Dit kan namelijk kankerverwekkende stoffen produceren.

There you have it! 10 soorten voedsel die lekker zijn, en vrijwel overal verkrijgbaar zijn. Wellicht heb ik een aantal open deuren voor je ingetrapt en denk je: “Ik weet heus wel dat noten en zaden gezond zijn”. Waarom eet je ze dan nog niet? Start vandaag nog met een gezonder dieet, maar een voedingsschema en start met sporten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *