Waarom Whey eiwitten gebruiken, en hoe?

Waarom Whey eiwitten gebruiken, en hoe?

Supplementen, een belangrijk deel van fitness. Iedereen lult er over, maar niemand weet eigenlijk waarom ze gebruikt worden. “Omdat ik er breed van word en meer pomp krijg”, hoor ik veel gasten in onze sportschool roepen. Daar kleeft een kern van waarheid aan, wanneer je whey eiwitten op de juiste manier gebruikt kunnen je spieren goed groeien. Hieronder een aantal vragen die je vaak hoort met betrekking tot het welbekende ‘eiwitpoeder’.

Wanneer moet je whey shakes gebruiken?

Wanneer je uit je dagelijkse voeding niet voldoende eiwitten kan halen om aan je behoefte te voldoen (behoefte: 2 tot 3 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht) is het verstandig whey eiwitten tot je te nemen. Whey shakes zijn een supplement, een aanvulling, en moeten niet de hoofdmoot van je eiwitconsumptie zijn. Vlees, vis en zuivel zijn andere eiwitbronnen die je kan gebruiken.

Hoeveel eiwitten moet ik eten?

Het is de regel dat je een verhouding schept tussen je eiwit, koolhydraten en vetinname. Een goed beginpunt is dat je 50% koolhydraten tot je neemt, 30% eiwit en 20% vet. Om een optimale opname van eiwitten te garanderen kan ik je aanraden je shake te nemen met koolhydraten. Whey door je brinta ontbijt is een perfecte combo!

Val ik af van een Whey shake?

Niet direct. Bij het afvallen wil je vet verliezen. Wanneer je bijvoorbeeld sport verbrand je tevens een deel van je spiermassa. Dit komt omdat je niet voldoende eiwitten tot je neemt om je spieren te voeden. Een eiwitshake zorgt tot minder afbraak van je spieren. Meer spieren zorgen voor een hoger metabolisme waardoor je sneller afvalt. Dus, ja, in essentie helpt een eiwit shake om af te vallen.

Wat is de lekkerste smaak?

Over smaak valt niet te twisten, ik vind persoonlijk chocolade smaak erg prettig, maar aardbei is ook niet te versmaden. Probeer de whey pro samples van Bodylab. Voor een tientje koop je 9 verschillende smaken zodat je precies kan testen wat je lekker vindt.

 


Geplaatst in: Supplementen, Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *