De basis van krachttraining

De basis van krachttraining

Krachttraining is een van de beste manieren om een strak en mooi lichaam te krijgen. Echter, veel mensen beginnen met krachttraining zonder verstand van zaken wat blessures oplevert en uiteindelijk uitmondt in een teleurstelling. Deze fitness website wil zo veel mogelijk informatie bieden op het gebied van krachttraining, fitness, trainen met gewichten en de juiste voeding voor krachttraining. Of je nu op zoek bent naar tips om bijvoorbeeld specifiek de benen goed te trainen als aanvulling op je fietssessies of tips puur gericht voor bodybuilding; op krachttrainingonline.nl vind je in principe alles.

Waarom krachttraining?  • Krachttraining is eenvoudig. Als een krachttraining oefening op de juiste manier wordt uitgevoerd dan zijn er al binnen enkele weken verbeteringen te merken op gebied van kracht en fitheid.
  • Krachttraining is de perfecte aanvulling voor iedere sport. Of je nu voetbalt, fietst of zwemt; doormiddel van krachttraining is het mogelijk net iets meer te bereiken.
  • Gezondheidsaspecten zijn bij krachttrainen en fitness in het algemeen erg belangrijk. Een workout zorgt voor een lager gewicht, minder lichaamsvet en een verkleinde kans op een scala ziektes. (en je gaat er beter uit zien!)
  • De minder bekende, maar niet minder belangrijke voordelen van krachttraining. Je zit ‘lekkerder in je vel’, meer energie, je slaapt beter, meer uithoudingsvermogen en meer zelfverzekerdheid.
  • Door krachttraining verhoog je het metabolisme. Metabolisme is het verbruik van calorieën in rust. Meer spieren verbruiken immers meer.
  • Krachttraining verbetert de botten. Onderzoek heeft aangetoond dat na slechts zes maanden trainen de botdichtheid verbeterd met 13% wat de kans op broze botten verminderd.
  • Van krachttraining op jongere leeftijd heb je een leven lang plezier. Naarmate je ouder wordt neemt het spierweefsel af en vertraagd het metabolisme. Als de inname van calorieën hetzelfde blijft ontstaat er dus een toename van gewicht. Krachttraining gaat dit tegen!

Er zijn nog tientallen voordelen te verzinnen voor krachttraining, maar het lijkt mij beter om gewoon te beginnen met trainen! Lees iets over de basis van krachttraining, over de voeding of bekijk een artikel over thuis fitness.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *