Workout Trainer van Skimble, jouw nieuwe personal trainer!

Workout Trainer van Skimble, jouw nieuwe personal trainer!

Vanwege het feit dat steeds meer mensen een smartphone hebben wil ik iedereen wijzen op de geweldige applicatie van het bedrijf Skimble; workout trainer. Deze applicatie is beschikbaar voor zowel de iPhone (en iPad) als Android telefoons. De applicatie is gratis, maar er is ook een betaalde versie. Binnen de applicatie zijn tientallen korte trainingsschema’s opgenomen variërend van 2 minuten tot een half uur.Voor vrijwel iedere spier zijn er tientallen trainingsschema’s. Ook zijn er schema’s puur voor yoga, cardio  en complete fitness tests. Deze applicatie is jouw persoonlijke trainer. Tijdens een workout wordt je begeleid door 1 van de 3 digitale coaches. 2 hiervan zijn standaard computer stemmen die je wat aanmoediging geven. Echter, wanneer je de pro versie van deze applicatie aanschaft kan je trainen met de stem van een echte personal trainer! Een leuke toevoeging aan deze geweldige applicatie.

Als je de applicatie voor het eerst start wordt er een korte vragenlijst met je doorgenomen. Hoe intensief je bijvoorbeeld wilt sporten en waar je focus ligt. Op basis van deze gegevens worden er een aantal fitnessschema’s aangeboden. Je kunt natuurlijk ook zelf door alle oefeningen heen bladeren. In de ‘weightloss’ categorie vind je alleen al 15 schema’s waarmee je een vetverbrandende thuis training kunt houden. Als je creatief bent is het tevens mogelijk zelf fitness schema’s te maken en deze weer te delen via deze applicatie.

Wanneer je een trainingsschema hebt gekozen uit het enorme assortiment gaat de training van start. Iedere oefening duurt rond de 1 a 2 minuten. Tijdens de oefening wordt doormiddel van spraak en afbeeldingen uitgelegd wat je precies moet doen. Ook wordt je aangemoedigd om nog even door te gaan etc. Geen enorm nuttige toevoeging, wel erg grappig. Nadat je een workout voltooid hebt kan je dit delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Het mooiste aan deze applicatie is dat vrijwel alle oefeningen thuis en rondom het huis gedaan kunnen worden. Een echte thuisfitness applicatie voor mensen die; a. geen zin hebben om naar de sportschool te gaan en b. geen geld hebben voor een echte personal trainer. Is dit een vervanging voor een personal trainer? Moelijk te zeggen, maar wat zeker is, is dat je met de juiste motivatie en deze applicatie dezelfde resultaten kunt bereiken!

Meer informatie over deze applicatie bij Skimble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *