Buikspier schema, buikspier oefeningen voor een kast van staal!

Buikspier schema, buikspier oefeningen voor een kast van staal!

Dit fitness schema voor de buikspieren is een ideale ab workout voor mensen die al enige ervaring hebben met sport en fitness. De oefeningen versterken je abdominals en obliques. (de gewone buikspieren en buikspieren aan de zijkant) In deze workout zijn ook een aantal oefeningen opgenomen die zowel de kern aanpakt als de spieren daar omheen.

Deze workout kan je eigenlijk overal doen. Je hebt niet speciaal een sportschool nodig omdat alle oefeningen gedaan worden met de weerstand van het eigen lichaam.

Deze routine kan je prima doen na je normale workout. Tussen iedere oefening neem je 30 tot 60 seconden rust.

Plank, side elbow, leg raise – 30 seconden

Plaats je rechterelleboog op de grond en houd jezelf stijf als een plank. Til vervolgens je linkerbeen omhoog en laat deze weer zakken. Dit doe je 30 seconden lang! Je traint hiermee onder andere de buikspieren, heupen en rug. Wanneer je klaar bent met de rechterelleboog wissel je naar de linkerelleboog en til je het rechterbeen op.

Bicycle Crunch – 25 seconden

Een vrij pittige oefeningen voor je buikspieren. Je hebt een zekere vorm van coördinatie en core strenght nodig om deze oefening goed uit te kunnen voeren. Je trekt je linker- en rechterbeen om en om naar het bovenlichaam toe. Je pakt zowel je bovenste als onderste buikspieren aan. Ook de zijkanten spreek je direct aan.

Alternating side crunchers – 130 seconden

Deze oefening lijkt op de bicycle crunch, maar in plaats van je been naar je toe te trekken komt het bovenlichaam omhoog. Je linkerelleboog gaat richting de rechterknie, en de rechterelleboog richting de linkerknie. Je kunt deze oefening tevens op een gymbal doen. De bal zorgt voor een minder stabiele ondergrond waardoor je meer moeite moet doen om de oefening goed uit te voeren.

Superman alternating – 25 seconden

Iedereen kent de superman. Je beweegt de benen en het onderlichaam zover mogelijk omhoog. De alternating superman houdt in dat wanneer je het linkerbeen omhoog brengt, dat je dan ook je rechterarm omhoog brengt. Dit doe je vervolgens om en om.

Dit is hem, jou killer workout plan voor buikspieren van staal. De workout duurt niet lang en kan je achter iedere fitness routine plakken. Na enkele weken zal je resultaat zien van dit fitness schema!


Geplaatst in: Buikspieren, Oefeningen, Schema's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *