Calorieën verbranden? touwtje springen!

Calorieën verbranden? touwtje springen!

Echt intensief bewegen, zonder al te veel geld uit te geven. Geen zin om hard te lopen, en ook geen zin om het huis te verlaten. Tja, wat moet je dan? Heel eenvoudig: touwtje springen. Vrijwel iedereen heeft wel touwtje gesprongen, en het is een makkelijke oefening om te doen én om te leren.

Boksers doen veel aan touwtje springen om hun conditie op te peppen. Jij kan gaan touwtje springen puur om calorieën te verbranden. Dit is namelijk een echte ‘calorie burner’. Gemiddeld verbrand je 0,14 calorieën per kilo lichaamsgewicht per minuut. Dus een half uur touwtje springen wanneer je 80 kilo weegt verbrandt al snel 80 x 0,14 x 30 = 336 calorieën. Veel meer dan hardlopen!Echter, touwtje springen mag dan wel een enorm goede oefening zijn, voor beginners is deze oefening vaak vrij zwaar om een half uur achter elkaar touw te springen.  Doe het daarom in het begin rustig aan, en bouw op in de vorm van korte sessies. Dus, één minuut springen, anderhalve minuut rust.

Wat betreft schoenen is het simpel; schokabsorberende schoenen! Door het springen krijgen je enkels aardig wat te verduren. Goed schoeisel is dus een must. Wanneer je behoorlijk zwaar bent dan is het niet aan te raden om te gaan touwtje springen. Dit is een aanslag op je knieën en enkels, probeer eerst een paar kilo af te vallen door bijvoorbeeld rustig te wandelen of te fietsen.

Dus; wil je een echte calorieverbrander? Ga touwtje springen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *