Testosteron verhogend voedsel, testosteron verhogen door te eten

Testosteron verhogend voedsel, testosteron verhogen door te eten

Je testosteron is zeer belangrijk bij fitness. Dit hormoon zorgt er namelijk voor dat je spiergroei aanzienlijk toeneemt. Daarom grijpen redelijk wat heren (en af en toe ook een verdwaalde dame) naar de anabole steroïden. Ik ben zelf geen van van een anabolen kuurtje simpelweg omdat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Omdat ik pas een mail kreeg van een iets oudere lezer werd bij mij de interesse gewekt; wat voor soort voedsel werkt tevens testosteron verhogend?

Ik heb vijf soorten voedsel gevonden die én lekker zijn en vrijwel overal te verkrijgen. Dit betekent overigens niet dat je testosteron productie enorm omhoog knalt. Echter, alle kleine beetjes helpen. Het kan dus nooit kwaad om bijvoorbeeld wat meer knoflook te gebruiken in je eten 😉Kip en ei

Heel stom dat deze bij elkaar staan, maar het grappige is dat deze twee wel zorgen voor een verhoogde testosteron productie. Beide producten bevatten proteïne wat de testosteron productie bevordert. Daarnaast zit er GEZOND cholesterol in eieren wat ook een aardige slinger geeft aan je testosteron productie.

Knoflook

Ik gebruik behoorlijk wat knoflook in mijn eten. Het is gezond, geeft een heerlijke smaak aan je eten én het zorgt voor een verhoogde aanmaak van testosteron. De stof die de aanmaak van testosteron verhoogt is allicine. Deze stof heeft echter een heel laag kookpunt, het is daarom belangrijk de stof ook binnen te krijgen via rauwe knoflook. Snij bijvoorbeeld een teentje door de salade heen.

Biefstuk

Ik denk dat iedereen een lekker goed gebakken biefstukje wel kan waarderen. Biefstuk zorgt voor een regelrechte ‘proteïne boost’ wat zorgt voor de aanmaak van testosteron.

Yoghurt

Eigenlijk is yoghurt een soort van hulpmiddel voor de testosteron productie. In yoghurt zit bijvoorbeeld Zink, wat de omzetting van testosteron naar het vrouwelijke hormoon oestrogeen tegengaat. De onverzadigde vetten die in yoghurt zitten helpen bij het proces van de aanmaak van testosteron.

Advocado

Niet echt lekker, maar wel zeer gezond. Een heel pakket aan vitamines krijg je binnen.. A, B, C, D, E, K, kalium, zink en kalium. Ik raad je aan deze vrucht niet rauw te eten. Je kan hem eventueel in een blender doen met ander fruit.

Zo, dat zijn ze: vijf gezonde producten die je testosteron niveau verhogen. Dit is uit onderzoek gebleken, wellicht werkt het ook voor jou!

Eén gedachte over “Testosteron verhogend voedsel, testosteron verhogen door te eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *