Anabolen kuurtje doen? Hier vind je de mythen

Anabolen kuurtje doen? Hier vind je de mythen

Steroïden, ook wel anabolen is iets waar je al snel tegen aan loopt wanneer je in de sportschool loopt. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat persoon A of B een anabolen kuurtje heeft gehad en hij/zij daarom zoveel kilo bank drukt. Er gaan enorm veel roddels en mythen rond op het gebied van fitness, en helemaal op het gebied van anabolen. Hieronder vind je een aantal misconcepties die bestaan op het gebied van anabolen en steroïden.

Anabolen kunnen prima voordat je 20 bent

Nee, fout. Absoluut niet beginnen aan anabolen voordat je de leeftijd van 20 hebt bereikt. Anabolen / steroïden stoppen je groei. Als je nog verder moet groeien zullen je ‘groeischijven’ (Epiphysair) dichtgroeien.

Je hoeft niet te trainen wanneer je anabolen gebruikt

Veel mensen denken dat wanneer je anabolen gebruikt er geen training hoeft plaats te vinden. Echter, het tegendeel is waar. Je moet juist goed trainen, eten en rusten om het maximale uit een anabolen kuur te halen. Als je voeding niet goed is, groei je niet.

Ik kan zo stoppen na een anabolen kuur, niks aan het handje

Alles kan inderdaad, of het verstandig is? Het gebruik van anabolen over een langere periode (3 weken of langer) leidt ertoe dat de lichaamseigen productie van testosteron voor een groot gedeelte of zelfs helemaal stil komt te liggen. Het lichaam constateert namelijk een overvloed aan testosteron en zal via de eigen aanmaak van het testosteron hormoon stoppen. Tijdens de anabolen kuur is dit niet zo erg. De toegediende anabolen zijn immers meer dan voldoende om spiermassa te behoudend en te bouwen. Er zit aan elke kuur een einde, dus moet je nakuren.

Van anabolen krijg je nepspieren

Dit is een totale fabel. De jongens die anabolen gebruiken hebben vaak hun natuurlijke grens al bereikt en gebruiken anabolen om nog sterker te worden.

Anabolen kunnen alleen geïnjecteerd worden

Nee, er zijn ook soorten anabolen die je oraal neemt.

Ik behoud alles wat ik opbouw tijdens een anabolen kuurtje

Helaas pindakaas. Over het algemeen verdwijnt 1/3 van alles wat je opgebouwd hebt na je anabolen kuur weer.

* Mijn persoonlijke mening over anabolen? Tja, ik zou het nooit doen. Ik vind de risico’s die kleven aan het gebruik van steroïden (hoewel deze niet zo enorm zijn als af en toe gewekt) het niet waard. Ik hou van een mooi natuurlijk lichaam, een enorme brede bodybuilder zal ik nooit worden. Echter, omdat dit onderwerp zo nauw verband houdt met fitness en bodybuilding wijd ik er toch een stukje aan.


Geplaatst in: Supplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *