Buikspierwiel, het ideale apparaat om je buikspieren te trainen

Buikspierwiel, het ideale apparaat om je buikspieren te trainen

Je ziet de koddige buikspierwieltjes weleens liggen in een sportwinkel. Heel eenvoudig, twee handvatten bevestigd aan een wiel. Maar werkt zo’n buikspierwiel nu eigenlijk? Ja, een ab wheel is een oefening die je zeker moet overwegen als je de buikspieren goed wilt aanpakken. Het is een echte ab killer waar je buikspieren van staal mee traint.

Er bestaan behoorlijk wat apparaten waarmee je de buikspieren kunt trainen. Een groot deel van deze apparaten is juist niet goed voor je lichaam. Je wervelkolom en rugspieren worden op een verkeerde wijze belast. De oefeningen proberen namelijk de ouderwetse crunch na te doen. Stop met die oefeningen en pak een ab wheel. Dit is wellicht één van de zwaarste buikspieroefeningen maar ook één van de meest effectieve.

Naast dat de oefening effectief is, is deze ook nog eenvoudig uit te voeren. Op je knieën en vervolgens naar voren rollen je lichaam geheel uitstrekkend. Bij een bocht naar links of rechts neem je direct de linker- en rechterzijde van je buikspieren mee. Denk echter niet dat je binnen enkele dagen de oefening op je gemak uit kunt voeren. Het vereist vrij veel oefening voordat je 3 setjes van 10 kunt uitvoeren, je lichaam geheel uitstrekkend. Begin daarom rustig en bouw uit.

Mocht je de oefening helemaal in de vingers hebben dan kan je de oefening zwaarder maken. Rol het ab wheel omhoog tegen een schuine helling. Succes met trainen!


Geplaatst in: Buikspieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *