Gemotiveerd sporten, hoe doe je dat? 5 tips

Gemotiveerd sporten, hoe doe je dat? 5 tips

Ik hoor mensen vaak scanderen dat ze het maar moeilijk vol kunnen houden in de sportschool. De motivatie is nul komma nul en vooruitgang wordt vrijwel niet geboekt. Heel erg jammer omdat trainen in de sportschool toch echt een leuke en effectieve manier van werken aan je lichaam is. Hier volgen 5 tips om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten in de sportschool. (maar in principe gelden deze regels voor iedere andere sport)

  1. Zoek een sportbuddy! Als je een maatje hebt waarmee je iedere dag kunt sporten kan je elkaar motiveren om naar de sportschool te gaan. In mijn eentje laat ik het zo af en toe nog wel eens schieten, maar als ik een SMS heb van een vriend van mij dan zit ik er aan vast.
  2. Zoek een sportschool in je eigen dorp/stad/gehucht! Het is verdraaid irritant als je iedere keer eerst 20 minuten moet rijden om naar de sportschool te komen. Ik zelf train bij 1 van de slechtste sportscholen van Nederland. Dat doe ik om te voorkomen dat ik met de auto moet, ik weet zeker dat de barrière om te gaan sporten groter is als er reistijd aan is verbonden.
  3. Train volgens een schema! Eigenlijk is dit sowieso een must, maar vaak slenteren mensen een sportschool binnen en pakken het eerste fitnessapparaat wat ze zien en beginnen daar mee te trainen. Doormiddel van een schema train je volgens een vast stramien. Dit geeft mij persoonlijk erg veel houvast.
  4. Ga niet iedere dag op de weegschaal staan! Het heeft geen enkele zin om iedere dag je lichaamsgewicht te checken. Je lichaamsgewicht kan namelijk nogal schommelen per dag. Als jij dan ziet dat er geen kilo’s vanaf zijn gegaan denk je ook: ‘Ja dag hè, dit heeft helemaal geen zin’.
  5. Ga in de ochtend sporten! In de avond na je werk is de motivatie om te gaan sporten afwezig. In de ochtend blaak je nog van energie. Wakker worden is misschien even lastig, maar na een goed ontbijt is het ideaal om te gaan sporten.

Ik hoop dat je iets aan deze motivatie tips hebt om nog meer en fanatieker te gaan sporten. Deze tips werken voor mij perfect. Heb jij wellicht nog andere tips om gemotiveerd te blijven? Deel het in de reacties!


Geplaatst in: Algemeen

Eén gedachte over “Gemotiveerd sporten, hoe doe je dat? 5 tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *