Grote kuiten trainen met ZWARE calf raises. Just do it!

Grote kuiten trainen met ZWARE calf raises. Just do it!

De kuiten zijn bij veel krachtsporters nu niet direct prioriteit nummer één. Vaak worden de benen toch al onderbelicht, de kuiten krijgen al helemaal geen aandacht. Wat calf raises doen om de week en dan is de kous af. Zonde, want een groot gespierd lichaam ziet er natuurlijk het beste uit als er een paar gespierde stelten onder steken.

Hoe train je nu precies die grote kuiten?

Om met de deur in huis te vallen: zwaar trainen. Licht trainen heeft geen enkele zin, je hebt echt gewicht nodig. Je kuiten dragen een groot gedeelte van de dag je complete lichaamsgewicht. Trainen met een kilo’tje of 70 kan daarom al te weinig zijn. Pak je kuiten behoorlijk aan om resultaat te krijgen.

De oefening voor de kuiten is relatief eenvoudig. Je strekt je benen met ietwat gebogen knieën. Je voorvoet dient op een verhoging te staan. Onderstaande video laat standing calf raises zien in een speciale machine. Er zijn echter tientallen machines die deze beweging repliceren. Het is zaak dat je de hielen zo laag mogelijk kunt laten zakken als je kan. Je kuiten staan op die manier geheel gestrekt. Vervolgens kom je omhoog op je voorvoet. Je moet zover mogelijk omhoog komen met je hielen als je kan. De kuiten dienen alle arbeid te verzetten, ga dus niet huppen of je benen op een andere manier gebruiken. Het gaat vooral niet om snelheid, dus langzaamaan uitvoeren!

Je kunt er voor kiezen om af te wisselen tussen wijd en smal gaan staan. Wanneer je wijder staat train je de binnenzijde van de kuiten voornamelijk. De voeten dicht bijelkaar zorgt voor extra nadruk op de buitenzijde van de kuiten.

Calf raises kan je ook doen op een legpress. Dit is een omgekeerde vorm van calf raises, je drukt namelijk met de voorvoet het gewicht weg. Zie onderstaande video voor een verduidelijking!

Dus; grote kuiten train je door ZWAAR te trainen. Die paar kilo waar je nu de kuiten mee traint heeft weinig tot geen effect. Pak eens een keer je eigen lichaamsgewicht met daar nog wat extra gewicht bij. Succes!


Geplaatst in: Beenspieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *