Sixpack trainen met een aantal eenvoudige tips

Sixpack trainen met een aantal eenvoudige tips

Een sixpack trainen is toch een van de meest lastige aspecten van fitness. Men spreekt over een sixpack, ook wel een wasbord, wanneer de rechte buikspier zichtbaar is; de musculus rectus abdominis. Als je denkt dat het eenvoudig is om een sixpack te trainen dan kan je het vergeten. Er zijn geen systemen waarmee je in drie weken een strakke sixpack traint. Afhankelijk van je hoeveelheid buikvet kan het wel een maand duren totdat je een klein beetje resultaat ziet.

Het trainen van een sixpack bestaat uit drie aspecten, voeding, cardio en buikspier oefeningen.Cardio doe je om het vetpercentage van je lichaam naar beneden te brengen. Over het algemeen worden de buikspieren zichtbaar bij mannen wanneer het vetpercentage onder de 12% ligt. Aan cardio is geen maximum verbonden. De regel is dat vaker beter is. Probeer minimaal drie keer per week een uur aan cardio te doen. Fietsen is een optie, maar als je echt calorieën wilt verbranden moet er hardgelopen worden. De loopband is het cardio apparaat waarbij veruit de meeste calorieën worden verbrand, de route naar jouw sixpack dus!

Voeding is belangrijk om je sixpack te bereiken en te behouden. Eet vetarm voedsel vrij van suiker. Geen frisdrank dus, geen handje chips in de avond. Een Spartaans bestaan voor een Spartaans lichaam. Reken de energiebehoefte van je lichaam uit en ga hier 10 tot 20% onder zitten. Eet gezond, veel groente en VEEL eiwitten om spierafbraak te voorkomen.

Oefeningen specifiek voor de buikspieren kent iedereen, de sit-ups. Ik ben echter een voorstander van de crunch omdat deze minder belastend voor de nek en rug zijn. In plaats van het hele lichaam omhoog te bewegen maak je gebruik van korte kleine buikspier oefeningen. Deze zijn lastig uit te leggen aan de hand van tekst, dus bekijk onderstaande video om een goed idee te krijgen

Heb jij een sixpack weten te realiseren? Laat het weten in de reacties en deel jouw sixpack tips!

Eén gedachte over “Sixpack trainen met een aantal eenvoudige tips

  1. Top deze site! Ik heb er erg veel aan, ben nu een aantal dagen bezig met een aantal oefeningen die op deze site te vinden zijn en het werkt echt goed. Ben ook aan het afvallen, jij nog goede tips om af te vallen icm buikspier oefeningen?

    In mijn naam heb ik pilates oefeningen als link staan. Ik doe die oefeningen ook, dat is voornamelijk om relaxed te worden en andere spiergroepen te versterken. Kan ik je ook aanraden.

    Succes met de site, keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *