Trainen met een bokszak als afwisseling

Trainen met een bokszak als afwisseling

Trainen in de sportschool is een geweldige manier om fit te blijven, maar soms worden die crosstrainers en hometrainers ronduit saai. Een zeer goede manier om af te wisselen is om te trainen met een bokszak. Vrijwel iedere sportschool heeft een ruimte waar een aantal bokszakken te vinden zijn inclusief handschoenen en eventueel scheenbeschermers.

Trainen met een bokszak is een echt high intensity training, denk daarom niet dat je zo even een half uur op een bokszak in kunt gaan hakken. Het vergt namelijk enorm veel van je lichaam. Boksers die competitief boksen doen dit in rondes van 3 minuten anders is het niet vol te houden.

Dit korte schema kan je helpen om een betere conditie op te bouwen, een verbeterde vetverbranding te realiseren en meer variatie in te bouwen in je dagelijkse training.

Neem een grote hangende bokszak van 1.60 tot 1.80. Dit zijn prettige zakken die zwaar zijn en niet al te veel meegeven.

Begin met 1 minuut rustig te stoten in een links-rechts combinatie. Dus: rustig uithalen met links, vervolgens met rechts. Het is niet van belang enorm hard te slaan op de bokszak. Tel rustig in jezelf, links, 1, rechts 2. Korte rustpauze van 3 tot 5 seconden en wederom uitstoten.

Wanneer je een minuut hebt geslagen op de bokszak kom je op een intensievere 30 seconden met een langere combinatie. In deze 30 seconden sla je hard en gecontroleerd op de zak in een links-rechts-links combinatie. Links, 1, rechts 2, links 3. Korte rustpauze van 3 seconden. Blijf in beweging en blijf slaan!

Blaas krachtig uit bij iedere stoot!

Na deze ene set bokszak training rust je 30 seconden en doe je zoveel herhalingen als je kan. Train tot er verzuring optreed. Dit is de manier om zowel conditie op te bouwen als vet te verbranden. Succes met de bokszak! Dit is overigens ook een geweldige training die je thuis kunt uitvoeren. Als je op zoek bent naar bokszakken, kijk dan zeker eens op de site van Everlast. Hier vind je een enorm scala aan bokszakken!


Geplaatst in: Algemeen

Eén gedachte over “Trainen met een bokszak als afwisseling

  1. Hehe eindelijk eens op een normale manier een beginners lesje gevonden dank voor de duidelijke uitleg
    mocht je nog meer van dit soort (les) oefeingen hebben hou ik mij aanbevolen 😉

    mvgr
    Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *