Training met een springtouw, High Intensity Training

Training met een springtouw, High Intensity Training

Thuis trainen en cardio is een lastige zaak. Wil je echt aan cardio doen thuis dan zal je al snel genoodzaakt zijn om te gaan hardlopen, fietsen of te “cardio’en” op een apparaat binnen zoals een crosstrainer. Ik probeer in 2012 een switch te maken van het trainen in de sportschool naar voornamelijk thuis trainen. Cardio is 1 van de punten die ik probeer op te pakken.

Je moet echter creatief zijn om een stevige training neer te zetten, maar soms kunnen de meest eenvoudige spullen je helpen een toffe training neer te zetten. Men neme: een stuk touw van ongeveer 2 meter lang. Een springtouw bijvoorbeeld. Touwtje springen is een goede manier om te trainen, maar wissel het ook eens af op de volgende manieren!Span een touw ongeveer 30 centimeter boven de grond. Spring telkens van links naar rechts over het touw heen. Deze oefening is een echte high intensity training en een killer voor je kuiten.

Span een touw op schouder hoogte. Duik steeds van links naar rechts onder het touw door, en stoot iedere keer dat je onder het touw door duikt uit met je arm. ‘Duik’ je naar links, dan stoot je uit met rechts. Duik je naar rechts, dan stoot je uit met links. Eventueel kan je deze oefening nog zwaarder te maken door pols gewichten te gebruiken of gewone gewichten.

Span een touw zeer laag, ongeveer 10 centimeter boven de grond. ‘Stap’ vervolgens met je handen over het touw, van links naar rechts. Met deze oefening train je zowel je core spieren als je armspieren.

Drie oefeningen die je eenvoudig kan uitvoeren met een goedkoop springtouw. Heb jij nog oefeningen met een springtouw? Deel ze dan in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *